Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Komt dat zien! Princenhage op de film. In het Museum (12.9)
 Zondag 12 september worden op vier schermen films gedraaid van gebeurtenissen uit het Princenhaagse leven van de laatste 60 jaar. 

De oudste film uit augustus 1939 geeft een korte impressie van het priesterfeest van Jan Aarts. Uit de jaren '50 worden films vertoond van o.a. de intocht van Sinterklaas in 1952 en 1954 en van de sacramentsprocessie, waarbij de hele route van de processie versierd werd met bloemtapijten. Deze films zijn beschikbaar gesteld door de familie Heesters. 

Mevr. Klep filmde in begin 70-er jaren het leven op de kleuterschool Sint Jozef (naast de Mariaschool) en het afscheid van Juffrouw Bastiaansen. 

Frans Langen legde een dagje uit in 1974 in het Liesbos met zijn 2de klas vast en dat deed hij ook met het schoolverlaterkamp van de Bernardusschool in 1974. 

Uit de jaren 80 komen de films van de tuinbouwbedrijven van Toon van Gurp en Rien Klemans. Ook is te zien dat Princenhage in het nieuws was tijdens de kernramp van Tsjernobyl. 

De videogroep van het Princenhaags Museum maakte opnamen van De Aogse Festatie in 1996 met optredens van o.a Cecilia, Jongerenkoor, Cantabilé, BSUR, Princenhages Mannenkoor, 2Swing4U, Martinuskoor, Meertenzangertjes, Aogse Bluf en Doskonale. Kortom een feest van herkenning voor iedereen die eraan meedeed. De toeschouwertjes van toen zijn immers ook 14 jaar ouder. 

In 1998 vierde Princenhage het 800-jarig bestaan. Alle feestactiviteiten werden op film vastgelegd en worden getoond in een compilatie van 35 minuten. Dezelfde videogroep met Jo Kint, Louis de Weert en Gerard de Roos volgde van 2000 tot 2008 de ontwikkelingen rond de verbreding van de A16 en de aanleg van de HSL. Een ware documentaire. 

Het zou te ver voeren om alle bekende en minder bekende Princenhagenaars en hoogwaardigheidsbekleders op te noemen, maar toch….. te zien zijn ondermeer Bisschop Muskens, de burgemeesters Merckx en Rutten, de wethouders Gielen en Oomen, maar toch vooral de vele Princenhagenaars die bij de activiteiten betrokken waren als deelnemer of als toeschouwer. 

De filmvoorstelling begint om 13.00 uur en draait continu tot 17.00 uur. Deze voorstelling mag geen enkele Princenhagenaar missen.


Overige nieuwsberichten