Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


CJG Breda voor kleine en grote opvoed- en groeivragen
Mag ik me aan u bekend maken? Ik ben William Simons. Sinds september 2011 ben ik werkzaam als School-JG-er in Breda zuid-west, dus ook in Princenhage. CJG staat voor Centrum Jeugd en Gezin. Het CJG Breda is een netwerkorganisatie. Verschillende organisaties zoals GGD, Careyn, Surplus, Humanitas, Juzt en IMW zijn aangesloten bij het CJG Breda. Het CJG heeft geen eigen gebouw. De medewerkers zijn voornamelijk werkzaam op school, in de wijk en bij de mensen thuis. CJG Breda is dé vraagbaak voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren van 0-23 jaar. Het CJG bundelt de krachten van deskundigen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Alle professionals werken nauw samen om ouders, kinderen en jongeren verder te helpen.

Help:
- Mijn kind luistert niet (meer) naar me
- Mijn kind is zo vaak moe
- Mijn kind komt niet meer achter de computer/tv vandaan
- Mijn kind is vaak zo boos
- Mijn kind eet zo slecht
- Mijn kind…

Bij het CJG draait het om dit soort zaken die met het opvoeden en opgroeien van kinderen te maken hebben. Dat gaat vaak met vallen en opstaan. Soms leuk, soms lastig; oefenen, proberen, onderzoeken, bijsturen en veranderen. Een voortdurende zoektocht naar de juiste aanpak om je kinderen op een gezonde en evenwichtige manier groot te laten groeien.

Positief opvoeden
Het CJG Breda stimuleert positief opvoeden en opgroeien en de onderlinge dialoog tussen ouders daar omheen. Zodat grote opvoedingszorgen en ontwikkelingsproblemen zoveel mogelijk voorkomen worden.
Opvoeden doe je als ouders niet alleen. Rondom elk gezin is een netwerk aanwezig van familie, vrienden, (sport) trainers, verenigingen en school. Samen dragen ze ertoe bij dat een kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen tot een zelfstandige, sociaal betrokken volwassene.
Mensen in je eigen omgeving kunnen een grote steun zijn bij de opvoeding in zowel goede als in slechte tijden. Door er met anderen over te praten en te kijken hoe anderen de opvoeding van hun kind aanpakken, kun je verschillende opvoedingsmanieren uitproberen. Zo ontdek je welke opvoedingsaanpak op welk moment in je leven het beste bij jou en je kind past.

School-CJG-er
Als je in je eigen netwerk geen (goed) antwoord vindt op je opvoedingsvragen, kun je eens langs komen bij of contact opnemen met de School-CJG-er. Ik ben wekelijks enkele uren op de basisscholen in Princenhage aanwezig. Om samen met jou naar goede antwoorden op vragen over opgroeien en opvoeden te zoeken. Je kunt bij mij met kleine en grote vragen terecht. In hooguit twee gesprekken probeer ik samen met jou duidelijk te krijgen wat er precies aan de hand is. Ik zal je dan gericht opvoedkundig advies en tips geven.
Wanneer blijkt dat de vraag groter is dan we in die twee gesprekken kunnen beantwoorden, dan is er misschien meer (tijdelijk) ondersteuning voor jou en je gezin nodig. We onderzoeken dan samen of je eigen netwerk of een vrijwilligersorganisatie mogelijkheden biedt. Lukt dat niet, dan kan ik je in contact brengen met een collega CJG-er (coach/begeleider) die je tijdelijk wat langer kan ondersteunen en begeleiden.

De medewerkers van het CJG lossen jouw opvoedingsproblemen niet voor jou op.
Ze stimuleren je om dat zelf te doen vanuit je eigen kracht en mogelijkheden; of samen met de juiste mensen in je eigen buurt, je eigen leef/werkomgeving. Zijn die er niet of onvoldoende, dan gaan ze er samen met jou naar op zoek. Ze begeleiden en ondersteunen je een tijdje en helpen je de juiste opvoedingsweg in te slaan. Zodat je daarna weer zelfstandig verder kunt.

Kom eens langs!
Ik ben wekelijks enkele uren op basisschool De Eerste Rith (op maandagochtend) en Sinte Maerte (dinsdagochtend) aanwezig. Loop gerust eens bij me langs, of neem contact met me op via mail of telefoon. Mocht je liever op een ander tijdstip of op een andere locatie afspreken, dan is dit ook mogelijk. Je kunt me mailen: william.simons @ cjgbreda.nl
Daarnaast is het CJG Breda 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via 0800 - 4440003 of kun je een vraag stellen via de website www.cjgbreda.nl


Overige nieuwsberichten