Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Regelmatig is er een Repair Café in De Brink

Er is ook een repair café in Breda Heuvel

Ook kledingreparatie in het repaircafé!

Na de succesvolle start van vorige maand werd er zaterdag 23 november voor de tweede keer Repair Café gehouden in buurthuis De Brink, Heemskerkstraat 55, Breda. Van 13.00 tot 16.00u konden mensen er met hun kapotte spullen terecht. Naast fietsen, kleinmeubels, speelgoed, computers, huishoudelijke apparaten enz. kunnen kleding en ander textiel hersteld worden. Sinds kort zijn nu ook een edelsmid (voor kleine reparaties) en een naaimachinereparateur actief. Gereedschap, naaimachines en andere materialen zijn aanwezig.

Bij café moet je vooral denken aan ontmoetingsplaats, waar mensen onder het genot van een bakske koffie een praatje kunnen maken, ook als er niets te repareren is. Repair Café heeft immers ook een sociale functie. De reparateurs geven graag tekst en uitleg. Wie wil, kan zelf aan de slag (wel zuinig zijn op de gereedschappen) en om hulp en advies vragen. Want het is de bedoeling dat mensen weer veel zelf kunnen verhelpen, aldus de organisatie.

Lees vooral ook het vervolg...

Toch zal de behoefte aan vrijwilligers blijven groeien, zeker na de TV-uitzending (RTL XL) over Stichting Repair Café en initiatiefneemster Martine Postma, die je nu trouwens kunt vinden op de 'Duurzame top-100 lijst'. Elke dag komen er nieuwe locaties bij, ook elders in Europa en zelfs in Noord-Amerika. Het concept slaat aan. Repair Café Breda verwacht ook een toenemende vraag. Nu al kan niet alles binnen de openingstijden gemaakt worden. Extra reparateurs, gastvrouwen, gastheren, koffiezetters en verrichters van hand- en spandiensten zijn welkom en kunnen zich aanmelden bij Marga Peters (coördinator Repair Café Breda), email: petersmarga @ gmail.com, tel. 0625-371921. 

Andere Repair Cafés in Breda
Derde zaterdag van de maand: Breda-Noord, Buurtsalon Linie, Edisonplein 3. Laatste vrijdag van de maand: Breda Noord, Werkaandewijk, Namenstraat 62, 10:00-14:00u. Zie http://repaircafe.nl/breda/. NB: er is in december geen Repair Café Tientjes Breda (buurthuis Gerardus Majella) i.v.m. verhuizing. De Stichting Tientjes is nog op zoek naar een nieuwe locatie.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Breda. Kijk ook op www.repaircafe.nl

Overige nieuwsberichten