Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Laatste themapresentatie in Informatiecentrum HSL-A16 (5-2006)

 Zaterdag 6 mei 2006 wordt in het Informatiecentrum HSL-A16 in Breda een themapresentatie gehouden over de aanleg van de bovenbouw van de HSL-Zuid. Dit is de laatste presentatie die plaatsvindt in het Informatiecentrum, dat in juni zijn deuren sluit. De presentatie start om 11.00 uur en eindigt om 13.30 uur en het gaat over de bovenbouw van de HSL-Zuid die bestaat uit rails, bovenleiding en systemen voor beveiliging en communicatie.
In de presentatie wordt duidelijk gemaakt hoe dit alles is aangelegd en aangebracht. Speciale aandacht gaat uit naar de stroomvoorziening. De treinen op de HSL-Zuid worden gevoed met 25.000 Volt, tegenover de 1.500 Volt van het regulier spoor. Dit hoger vermogen is nodig om hogesnelheidstreinen de topsnelheid van 300 km/uur te laten rijden.

De themapresentatie over de bovenbouw van de HSL-Zuid is de laatste die in het Informatiecentrum gehouden wordt. Aangezien het werk er voor Rijkswaterstaat HSL-Zuid grotendeels opzit en het Projectbureau HSL-A16 uit de omgeving verdwijnt, sluit ook het Informatiecentrum haar deuren. Zaterdagmiddag 17 juni is het Informatiecentrum voor de laatste maal geopend. Deze middag wordt feestelijk afgesloten. Meer informatie is te zijner tijd te vinden op deze site. Het Informatiecentrum HSL-A16 aan de Elleboog 2 in Breda (nabij station Prinsenbeek) is op woensdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden ook contact opnemen met het projectbureau HSL-A16 via de gratis HSL-Infolijn 0800 – 475 98 43 (0800 – HSLZUID). Wilt u alles nog een nalezen op hun mooie en informatieve website? Het adres is http://www.hslzuid.nl
(Bron: Projectbureau HSL Zuid) Overige nieuwsberichten