Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Opening van het toeristisch seizoen in Hoogstraten (24.4)
Welkom in Hoogstraten! Opening toeristisch seizoen

Zondag 24 april
wordt het nieuwe toeristische seizoen in Hoogstraten feestelijk geopend. Traditiegetrouw gaat de opening gepaard met de Hoogstraatse specialiteitenmarkt en de opendeurdag van Toerisme Hoogstraten. Ook dit jaar worden opnieuw alle registers opengetrokken. Samen met verschillende Hoogstraatse verenigingen pakt Toerisme Hoogstraten uit met een totaalspektakel: nog meer activiteiten, nog meer te zien en nog meer animatie. Kortom, nog meer redenen om niet thuis te blijven! Méér dan welkom tussen 10 en 17 uur.

Hoogstraatse specialiteitenmarkt met gratis proevertjes
Verschillende Hoogstraatse producenten presenteren hun ambachtelijke producten en naar goede gewoonte mag er ook geproefd worden. Kuier op uw gemak langs de verschillende kraampjes en laat u verrassen door het uitgebreide aanbod van Hoogstraatse producten.

Kunsten- & ambachtenmarkt op het begijnhof
Naar aanleiding van de week van de amateurkunsten wordt op het begijnhof een kunsten- & ambachtenmarkt opgezet. De Hoogstraatse cultuurdienst biedt hiermee een platform aan allerhande kunstvormen. En dit mag u ruim interpreteren. Er zijn demonstraties tekenen, juwelen maken, boekbinden, beeldhouwen, … Nog niet overtuigd? Er is eveneens ruimte voor muziek, theater en podiumkunsten. Ongeacht wat u zoekt, u vindt het ongetwijfeld op den blijk.

Selfiewedstrijd | #welkominhoogstraten
Hoe meer selfies, hoe meer vreugd! Toerisme Hoogstraten daagt iedereen uit om een selfie te nemen op één van de locaties. Post uw selfie op de facebookpagina van Toerisme Hoogstraten met de vermelding #welkominhoogstraten. De leukste foto’s worden in het infoblad gepubliceerd.

Smoutebollen aan de Laermolen
Ondertussen berucht in Hoogstraten en omstreken: de artisanale smoutebollen van de Laermolen. Gebakken in eigen geslagen smout, aan de man gebracht met poedersuiker én een dikke laag enthousiasme. Vanuit het centrum kunt u er met de gratis huifkar naartoe. Ook de Salm Salm-molen ontvangt u graag voor een bezoek. Welkom tussen 10 en 18 uur.

Torenbeklimming Sint-Katharinatoren
Eindelijk! U kan weer naar boven! Nadat de broedende slechtvalken enkele jaren de torenbeklimming verhinderden, kan dit jaar de Sint-Katharinatoren opnieuw beklommen worden. Niet omdat er dit jaar geen nest slechtvalkjongen wordt verwacht, maar omdat de broedkast hoger in de toren werd gehangen. Op deze manier vormen enthousiaste bezoekers geen bedreiging voor de toekomstige ouders en kunt u Hoogstraten opnieuw vanuit de hoogte bewonderen. Een unieke ervaring…

Kinderpret
Een kleurrijke dag, verdient een extra tintje. Laat uw artistieke talenten de vrije loop: een aardbei hoeft vandaag niet rood te zijn en de Sint-Katharinakerk krijgt een blauwe kleur . Of bolletjes… Hoe gekker, hoe liever! Kleurpotloden in de aanslag en misschien wint u nog een leuke prijs.
Meer zin in een speurtocht? Geen probleem: speciaal voor kinderen is er een korte zoektocht. Ideaal voor het hele gezin.

Opgelet! Pas Geverfd!
Staatsgeheim is misschien een tikje overdreven, maar het is er toch niet ver af. Het enige dat u voorlopig mag weten, is dat Theater Pas Geverfd aanwezig zal zijn. En niet alleen…

Hexakosioihexekontahexafobie?
Als u wil weten wat dit betekent, kunt u één van de gratis gidsbeurten in de Sint-Katharinakerk bijwonen. Om 14 uur of 15.30 uur neemt een Hoogstraatse stadsgids u mee voor een wel heel aparte rondleiding die de kerk belicht vanuit een ongewone invalshoek.

Fietsen rond kapelletjes
De Sint-Katharinakerk is één van de geselecteerde kerken van het Bisdom Antwerpen in het Buitengewoon jubeljaar van de barmhartigheid. Hierdoor staan er gedurende het hele jaar door verschillende activiteiten geprogrammeerd. De aftrap van dit jubeljaar wordt op zondag 24 april gegeven met een mooie fietstocht rond Hoogstraatse kapelletjes. Kapelletjes die u misschien al vaak passeerde, maar nog nooit bij stilstond. Laat u verrassen…

Overige nieuwsberichten