Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
Teamleden/Pastores
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Pastoraal team Prinsenbeek


Van links naar rechts Nico Meurkens (die op 1 januari 2013 met pensioen ging), Giny van der Korput, Paul Heye, Henny Spooren en Adrie Lint. Het zijn twee grote parochies, dus het is een hele klus, maar ook een uitdaging, vindt het team. We zijn bezig met een telefoonwacht om de continuïteit te waarborgen. En natuurlijk komt er nog informatie via de website en het parochieblad

De samenwerking betekende voor Prinsenbeek dat er binnen de parochie 4 nieuwe gezichten bij kwamen. Tijd dus om kennis te maken met deze nieuwe mensen. 

Pastoraal werkster Giny van der Korput is het vertrouwde gezicht, zij werkt hier immers al sinds 1 mei 2010. Giny is getrouwd en heeft twee dochters en een kleindochter. Haar huidige functie komt voort uit een late roeping, zoals ze zelf zegt. Vanuit haar vroegere functie als maatschappelijk werkster was ze altijd al betrokken bij het geloof en de kerk in haar woonplaats Wagenberg. Op 47-jarige leeftijd besloot ze theologie te gaan studeren, waarna ze zo’n vijf jaar als pastoraal werkster in de regio Dongemond heeft gewerkt. Ze zet zich met hart en ziel in voor de parochie - haar partner heeft ooit opgemerkt: Dit werk hoort bij jou!- en doet haar werk met veel plezier. Daarnaast is ze ook echtgenote, moeder en oma, ze houdt van theaterbezoek, wandelen, bergbeklimmen, en lezen: vooral theologische boeken, maar op vrijdagmiddag ook gewoon de Libelle. Giny wordt contactpastor van Prinsenbeek.

De nieuwe pastoor van Prinsenbeek heet Paul Heye. Hij is geboren in Den Haag, maar woont al sinds 1986 in Breda: Als ik op mijn balkon sta zie ik èn de Nazarethparochie èn de Beekse parochie. Ook bij Paul was er sprake van een late roeping.Ik ben meer dan twintig jaar getrouwd geweest , heb drie kinderen en inmiddels ook twee kleinkinderen. Vroeger was ik een snelle yup met een donkerblauw pak en een aktetas. Ik had een leuke baan in de automatisering bij een groot Amerikaans concern. Daarnaast was ik actief in de kerk als vrijwilliger en wilde ik een theologiestudie gaan volgen met de bedoeling pastoraal werker te worden. Helaas overleed mijn vrouw in 1992. Daardoor heb ik dat uitgesteld. Maar uiteindelijk, na enkele gesprekken, besloot ik in Bovendonk de priesteropleiding te gaan volgen, naast mijn baan en de zorg voor mijn gezin. Anderen zagen eerder dan ikzelf, dat ik priester moest worden. Vanuit het bisdom kreeg ik de kans om te groeien in de roeping. In 1999 ben ik tot priester gewijd. En ik vind het een prachtig beroep. Ondanks zijn drukke werkzaamheden probeert Paul nog wel tijd te vinden voor zijn hobby's: kunst, musea bezoeken, theater, koken en fitness bij een sportschool in Breda.

Het tweede nieuwe gezicht is pastoraal werkster Henny Spooren –Schaart. Begonnen als juriste stopte ze een tijdje met werken toen de kinderen, ze heeft er vier, klein waren. Het gezin verhuisde naar Tilburg en daar vond Henny, die ook altijd actief is geweest in de kerk, het tijd om iets anders te gaan doen. Op haar 45ste besloot ze theologie te gaan studeren en een kleine vijf jaar geleden werd ze tot pastoraal werkster benoemd. Henny houdt van zingen - ze is lid van het Zuid-Nederlandse Kamerkoor – tuinieren, vooral bloeiende planten en bloemen heb ik graag in mijn tuin, en quilten en dat doe ik dan weer graag als ik hard heb gewerkt en tot rust wil komen.

Bij de fusie was er ook nog diaken Nico Meurkens, getrouwd en drie kinderen. In zijn jonge jaren was hij als beroepsmilitair legeraalmoezenier. Voor zijn werk zat hij veel in het buitenland, gemiddeld wel de helft van de tijd. In 1990 werd hij tot pastoraal werker benoemd en in 2002 tot diaken gewijd. Kerk zijn is bij elkaar thuis zijn. Je wilt voor elkaar iets hartverwarmends zijn, vindt Nico, die tot 1 januari 2013 werkzaam bleef in de parochie. Zijn hobby's zijn lezen, vooral poëzie. Ik eindig in de overweging vaak met een gedicht. Maar hij leest ook graag historische biografieën, met name uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog, om te kunnen begrijpen hoe mensen tot zulke dingen in staat zijn, hij houdt van tuinieren, films en vakantie. 

En dan is er nog pastoraal werker Adrie Lint. Hij is getrouwd (toevallig is mijn vrouw Annemiek Waij ook pastor) en heeft twee kinderen, van wie er één al snel na de geboorte is overleden. Adrie is meteen na de middelbare school theologie gaan studeren en begon 30 jaar geleden als pastor in Hilvarenbeek en Oirschot. Ik ben ervoor in de wieg gelegd, het paste toen al bij mijn leven. Het houden van geloofsgesprekken, mensen helpen om dichterbij God en Gods liefde te komen, is heel bijzonder. Pastor zijn is een manier van leven. En ik hou heel erg van de katholieke rituelen, zoals wierook en wijwater. Adrie houdt van moderne kunst , fotografie en modeltreinen, maar ook van programmeren. De website van de Nazarethparochie is van zijn hand en op de website hadewijch.net kunt u kennismaken met diepzinnige geloofszaken. 

We hebben wekelijks teamvergadering, sluit Giny af. Daarnaast komen we elkaar natuurlijk ook zeer geregeld tegen. Ik heb alle vertrouwen in de samenwerking. We kunnen goed door één deur en hebben onderling ook veel plezier. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier een succes van te maken.