Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Verrassende Ontmoetingen met Opleidingsorkest Cecilia (25.3.2012)


Het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage is door de organisatie van de concertserie Verrassende Ontmoetingen uitgenodigd om een concert te geven. Doorgaans wordt deze gelegenheid alleen geboden aan toporkesten uit de amateur blaasmuziek. De uitnodiging is voor ons opleidingsorkest, waarvan de meeste leden tussen de 8 en 16 jaar oud zijn, daarom niet alleen zeer eervol, maar ook een bekroning van het vele werk van vrijwilligers voor de opleiding van de jeugd bij Cecilia. 

Het concert wordt gegeven in de evenementenlocatie St Jan, Markt 2 in Roosendaal op zondag 25 maart 2012, van 14.30 tot 16.30 uur. Voor deze gelegenheid staat het orkest onder leiding van Jeroen de Wit uit Terheijden, zelf een zeer verdienstelijk trompettist en o.m. werkzaam als dirigent bij DHV-VHV in Sprundel, Crescendo in Nederhorst ten Berg, Amicitia in Den Hout en Harmonie De Eendracht uit Raamsdonksveer. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 7,50. Kinderen en 65+ betalen € 5. Aan de zaal kosten de kaarten € 10. Kinderen en 65+ betalen € 5. Bel voor meer informatie: 0630-153383. Ook de Slagwerkgroep Avant Garde uit Klundert zal dan optreden. 

Op het programma staat onder meer De Ridder en de Jonkvrouw, een nieuw spel dat samen met Kinderkoor Rudolf Steiner School te Breda en het blokfluitensemble van basisschool De Eerste Rith te Breda uitgevoerd gaat worden. Dit werk beleeft zijn première en is speciaal gecomponeerd voor basisschoolleerlingen. Het stuk maakt ook deel uit van het scholenproject van Cecilia voor kinderen in groep 5 van een aantal Bredase basisscholen, dat in april plaats vindt. 

De Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage kijkt ook naar de toekomst. De jeugd wordt nadrukkelijk betrokken bij de vereniging. In het Opstaporkest en het Opleidingsorkest van Harmonie Cecilia zitten muzikanten die zich nog muzikaal aan het ontwikkelen zijn. Het opstaporkest van de Harmonie bestaat uit ongeveer 20 jonge muzikanten. Het zijn voornamelijk kinderen tussen de 8 en 12 jaar die een jaar les op hun instrument hebben gehad en nu voor het eerst samenspelen in een orkestje. Ze worden opgeleid door docenten van de Bredase Muziekschool De Nieuwe Veste. Als zij al wat langer spelen en hun instrumenten nog beter beheersen stromen ze door naar het Opleidingsorkest en mogen ze af en toe meespelen met het Grote Orkest. Het Opleidingsorkest bestaat doorgaans uit 25 muzikanten in de leeftijd van 8 tot 16 jaar.

Het opstart- en het opleidingsorkest staan onder leiding van Chantal de Bonth-Vromans. Zie ook www.ceciliaprincenhage.nl


Overige nieuwsberichten